Wie is Jill Roord?

Jill Roord is wat ons betreft één van de leukste Oranjeleeuwinnen van dit moment. Niet alleen omdat ze er leuk uitziet maar ook zeker vanwege haar goede prestaties op het veld. De 22-jarige Roord heeft enorme stappen gemaakt in het afgelopen seizoen. Tijdens het afgelopen WK moest ze het vaak nog doen met een invalbeurt. Maar met haar huidige spel verdient ze absoluut een plaats bij de eerste elf van de Oranjeleeuwinnen.

  • Nationaliteit: Nederlands
  • Geboortedatum: 22-04-1997
  • Geboorteplaats: Oldenzaal
  • Huidige club: Arsenal
  • Positie: Middenvelder
  • Been: Rechts
  • Lengte: 1,73 m

Wat is het salaris van Jill Roord?

Veel mensen zijn vaak nieuwsgierig naar het salaris van profvoetballers. En wij vinden dat eigenlijk ook wel interessant. Dus dan nu de grote vraag, wat is het salaris van Jill Roord? Helaas kunnen wij deze vraag niet precies voor je beantwoorden. Als we kijken naar de vrouwelijke collega’s van Jill Roord kunnen we wel een schatting maken van haar salaris. Zo verdiend Daniëlle van de Donk bij Arsenal z’n 40.000 euro per jaar. Aangezien Jill ook speelster van Arsenal is en geen absolute vedette is, zal het salaris van Jill Roord ongeveer 40.000 euro per jaar zijn.

Heeft Jill Roord een vriend?

Dit is vast een vraag die bij veel mannen in hun hoofd zit. Heeft Oranjeleeuwin Jill Roord een vriend? Nou wij kunnen al deze mannen goed nieuws vertellen, Jill Roord is namelijk nog vrijgezel. Deze goedlachse voetbalster verteld aan VI niet opzoek te zijn naar een vriend. Jill verteld er ook bij dat ze wel een beetje op stoere mannen valt en daarmee bedoeld ze geen badboy. Hij moet in ieder geval niet saai zijn. Dus voor alle fanboys onder ons, je maakt dus nog kans als je een oogje op Jill hebt.

Hoe oud is Jill Roord?

Jill Roord werd geboren op 22 april 1997 in Oldenzaal, Nederland. Ze is de dochter van voormalig voetballer René Roord. Aangezien Jill pas 22 (op moment van schrijven) is gaan wij nog lang van haar kunnen genieten. Zowel op het veld als daarbuiten!

Bij welke clubs speelde Jill?

Jill Roord begon op 11-jarige leeftijd met voetballen bij Quick ’20, de voetbalclub uit haar geboortedorp. Ze maakte haar profdebuut bij het vrouwenteam van FC Twente. Uiteindelijk zou ze vijf jaar actief zijn voor deze club. In 2017 maakte Roord een transfer naar FC Bayern München. Bij de Duitse club maakte Jill indruk tijdens de twee seizoenen dat ze daar actief was. Dankzij haar goede spel verdiende ze een transfer naar Arsenal, de club van mede Oranjeleeuwinnen Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema.

Jill op Instagram

Tegenwoordig zijn bijna alle voetballers en voetbalsters actief op social media, zo ook Jill Roord. Op haar Instagram pagina houdt ze haar 186.000 volgers op de hoogte van haar voetbalcarrière. Maar Jill plaatst ook foto’s die niets met voetbal te maken hebben. Bijvoorbeeld leuke foto’s met vrienden of foto’s van haar prachtige vakanties.

Roord in de media

www.ad.nl (Roord verlaat trainingskamp Leeuwinnen met knieblessure)
www.nos.nl (Het moment van Roord: ‘Zag hoe trots iedereen was na WK-doelpunt’)

Meer weten over Jill?

Wil jij nog meer weten over Jill? Bekijk dan snel haar Instagram pagina!