Lisa Evans is de vriendin van Vivianne Miedema

De vriendin van Vivianne Miedema is Lisa Evans. De twee leerde elkaar in 2015 kennen toen Vivianne Miedema een contract tekende bij Bayern München. Lisa Evans stond hier al onder contract en zodoende werden de twee ploeggenoten. Al snel werd duidelijk dat de twee zich tot elkaar aangetrokken voelde, waarna ze in 2016 een relatie kregen. Inmiddels spelen beide dames in Engeland voor Arsenal en wonen ze samen in noord Londen.

Wie is de vriendin van Vivianne Miedema?

Lisa Evans is geboren op 21 mei 1992 in Perth, Schotland. Ze begon al op jonge leeftijd met voetballen bij de plaatselijke voetbalclub. Ze beleefde haar grote doorbraak bij Glasgow City in Schotland. Vanwege haar goede spel verdiende ze een transfer naar het Duitse Turbine Potsdam en ging spelen in de Bundesliga voor vrouwen. Na een zeer succesvolle periode bij Turbine Potsdam maakte Lisa Evans de overstap naar het grote Bayern München. Bij deze club zou ze haar latere vriendin Vivianne Miedema leren kennen. Voor de club uit Beieren speelde Lisa uiteindelijk 32 wedstrijden en wist daarin tweemaal te scoren. Op 29 juni 2017 tekende Lisa Evans een contract bij Arsenal. Bij deze club had Vivianne Miedema een maand eerder al haar contract getekend. Door de overstap van Lisa Evans naar Arsenal waren de twee weer herenigd.

Voor welke clubs speelde Lisa Evans?

2008 – 2012 – Glasgow City
9 wedstrijden 46 goals

2012 – 2015 – Turbine Potsdam
49 wedstrijden 9 goals

2015 – 2017 – Bayern München
32 wedstrijden 2 goals

2017 – heden – Arsenal
37 wedstrijden 4 goals

Lisa Evans Schots international

In oktober 2011 maakte Lisa Evans haar debuut voor het Schotse vrouwenelftal, in de wedstrijd tegen Wales. Haar eerste goal maakte Lisa in februari 2012 tegen Noord-Ierland. In 2017 kwalificeerde Schotland zich voor het eerst in de historie voor een Europees kampioenschap. Tijdens dit EK kwam Lisa Evans in alle drie de groepswedstrijden in actie. Lisa Evans was ook actief op het Wereld kampioenschap 2019 met het Schotse vrouwenelftal. Tijdens dit WK gaf Lisa de assist welke zorgde voor de eerste Schotse goal ooit op een WK.

Wie is Lisa Evans?

  • Naam: Lisa Evans
  • Nationaliteit: Schots
  • Geboortedatum: 21-05-1992
  • Geboorteplaats: Perth
  • Kleur haar: Bruin
  • Kleur ogen: Blauw
  • Lengte: 166 cm
  • Positie: Aanvaller
  • Club: Arsenal
  • Bijzonderheden: Speelt bij dezelfde club als haar vriendin Vivianne Miedema

Ben jij benieuwd naar de vriendin van Vivianne Miedema? Bekijk hier beneden dan snel haar foto’s!

De tekst gaat verder onder de foto’s

Lisa Evans in de media

www.vrouwenvoetbalkrant.be (Vivianne Miedema en Lisa Evans komen nu ook met een geweldige challenge richting een vuilbakje)
www.heavy.com (Lisa Evans, Vivianne Miedema’s Girlfriend: 5 Fast Facts You Need to Know)

Meer weten over Lisa Evans?

Wil jij nou nog meer zien van Lisa Evans? Ga dan snel naar haar Instagram pagina voor nog meer mooie foto’s!

Bekijk nog meer WAGS!

Laat je verrassen met nog meer mooie WAGS. Dus klik snel op de volgende pagina!