Alle trailers van de films van Christopher Nolan speciaal voor jou op een rijtje gezet. De meeste films van Nolan zijn fijne hersenkrakers waarbij  tijd vaak een grote rol speelt. Nu Tenet net is uitgekomen in de bioscoop hebben wij voor jou al zijn films op een rijtje gezet. Bekijk hieronder alle trailers van Nolan’s films.

Tenet (2020)

Oorspronkelijk zou de nieuwste film Tenet van Christoper Nolan 17 juli 2020 in première gaan. Helaas gooide de wereldwijde corona uitbraak roet in het eten en besloot productiemaatschappij Warner Bros de première uit te stellen. Inmiddels is de film met in de hoofdrol John David Washington (BlacKkKlansman, Ballers) en Robert Pattinson (Twilight) ook in Nederland te zien. Tenet gaat over twee spionnen die door middel van het manipuleren van tijd een 3e Wereldoorlog proberen te voorkomen.

Dunkirk (2017)

Dunkirk gaat over het waargebeurde verhaal van de evacuatie op het strand van Duinkerk, Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1940 is een grote groep soldaten teruggetrokken naar het strand en wacht op evacuatie. In de film hebben Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden en Harry Styles de hoofdrol. Tom Hardy (The Dark Knight Rises, Inception) en Cillian Murphy (Peaky Blinders, Batman Begins) zijn de grote namen die in de film spelen. Dunkirk speelt zich zowel af op het land, in zee als in de lucht af.

 

Interstellar (2014)

In 2014 bracht Christopher Nolan de film Interstellar uit. Het verhaal gaat over de Aarde die niet meer bewoonbaar is waardoor NASA opzoek gaat naar een nieuwe bewoonbare planeet. De hoofdrollen worden vertolkt door Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, True Detective) Anne Hathaway (The Dark Knight Rises, Dark Waters) en Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, It: Chapter Two).

The Dark Knight Rises (2012)

Het laatste deel uit de Batman trilogie van Christopher Nolan kwam uit in 2012. Batman gespeeld door Christian Bale (American Psycho, The Fighter) neemt het in het laatste deel op tegen Tom Hardy die de rol van Bane vertolkt. Bane, een voormalig lid van de League of Shadows. Batman probeert te voorkomen dat Bane met een gestolen nucleaire bom de stad Gotham vernietigen.

Inception (2010)

De actie/sci-fi film Inception gaat over Dom Cobb gespeeld door Leonardo DiCaprio (The Revenant, Shutter Island) die kan inbreken in de dromen van mensen om daar hun geheimen uit hun onderbewustzijn te stelen. Zijn vaardigheid heeft hem tot een van de grootste spelers in de bedrijfsspionage gemaakt echter heeft hem dit wel alles gekost wat hij lief is. Cobb krijgt kans om uit het wereldje te stappen maar moet daarvoor een allerlaatste opdracht uitvoeren namelijk een idee in iemands hoofd te planten. Cobbs team bestaat uit Arthur gespeeld door Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises, Looper), Ariadne gespeeld door Ellen Page (X-Men Days Of The Future Past, Hard Candy) en Eames (Tom Hardy).

The Dark Knight (2008)

Het tweede deel van de Batman trilogie is Nolan’s hoogst genoteerde film op IMDB, de film scoort een 9,0 (2,2 miljoen stemmen). Dat de film zo hoogt scoort heeft mede te maken met het sublieme acteer werk van Heath Ledger die de Joker speelt. Batman heeft in The Dark Knight nog maar weinig controle over de stad Gotham doordat The Joker zorgt voor chaos en verdeeldheid.

The Prestige (2006)

Christopher Nolan bracht in 2006 de film The Prestige uit waarin twee illusionisten in 1890 het tegen elkaar opnemen om de beste goochelshow ooit neer te zetten. De film is gebaseerd op het boek van Christopher Priest die dezelfde naam als je film draagt. Hugh Jackman, Christian Bale en Michael Caine spelen de hoofdrollen in deze mysterieuze film.

Batman Begins (2005)

Batman Begins is het eerste deel uit de Batman trilogie van Nolan. Bruce Wayne reist af na het Verre Oosten om te trainen met Ducard, zijn mentor en tevens lid van The League of Shadows. Wanneer Ducard hem verteld wat het doel van The League of Shadows is namelijk het vernietigen van de stad Gotham keert Bruce Wayne terug naar zijn stad. Eenmaal teruggekeerd probeert hij het geweld te bestrijden en is Batman geboren.

Insomnia (2002)

Detective Will Dorner gespeeld door Al Pacino (Scarface, The Godfather, The Irishman) wordt naar Alaska gestuurd om de moord op een tienermeisje te onderzoeken. De lokale politie kijkt erg tegen Dorner op door de zaken die hij in het verleden heeft opgelost. Door de middernachtzon begint Dorner aan slapeloosheid te leiden. Hij zet een val voor de moordenaar maar door zijn slapeloosheid en de dichte mist in het dorpje maakt hij een cruciale fout.

Memento (2000)

Memento was de grote doorbraak van Nolan, met deze film werd de Engelse regisseur bekent bij het grote publiek. De film gaat over Leonard (Guy Pearce), een man met geheugenverlies die opzoek is naar de moordenaar van zijn vrouw. De film scoort een 8,4 op IMDB en is onder vele mensen nog steeds een van de favoriete films van Nolan. Op de IMDB pagina van Christopher Nolan is te zien dat hij bezig is met een remake van deze film.

Following (1998)

Christopher Nolan maakte in 1998 zijn debuut met de film Following. Met deze zwart-wit lowbudgetfilm won hij een Tiger Award. De film gaat over een jonge man die mensen achtervolgd in Londen. Wanneer hij iemand achtervolgt en te weinig afstand houdt raakt hij verstrengeld in de onderwereld van Londen. De 69 minuten durende film werd voor maar $6000 geproduceerd.