Eerder gaven we je al een overzicht met alle filmtrailers van regisseur Christopher Nolan. Deze keer is het de beurt aan Quentin Tarantino. De regisseur uit Knoxville, Tennessee heeft al heel wat grote films op z’n naam staan die vele van jullie wel zullen kennen. In zijn films spelen veel bekende acteurs zoals Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson en Brad Pitt. De meeste films van Tarantino scoren erg goed op IMDB en doen het vaak erg goed bij het grote publiek. Als je van films houdt die lang duren zit je bij Tarantino wel goed, veel films van hem duren vaak langer dan 2,5 uur.


Once Upon a Time… In Hollywood (2019)

De komische dramafilm Once Upon a Time… In Hollywood gaat over Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en Cliff Booth (Brad Pitt) die proberen naam te maken in Hollywood in het jaar 1969. Het jaar waarin de stad in angst leefde door de moorden van een sekteleider genaamd Charles Manson en zijn volgelingen. De film won verschillende prijzen zoals een Golden Globe voor het beste script en een Oscar voor beste mannelijke bijrol (Brad Pitt)

 

The Hateful Eight (2015)

The Hateful Eight is de achtste film die door Quintin Tarantino zowel geschreven als geregisseerd is. De western gaat over een premiejager (gespeelt door Kurt Russell) die op weg is met een voortvluchtige (gespeelt door Jennifer Jason Leight) naar het dorpje Red Rock. Daar zal ze voor het gerecht worden gesleept voor haar misdaden. Als ze onderweg in een sneeuwstorm terecht komen worden ze gedwongen te schuilen in een berghutje. In het berghutje zitten een aantal vreemde figuren waar het hele avontuur van de film pas eigenlijk echt begint.

Django Unchained (2012)

De film Django Unchained gaat over Django (Jamie Foxx), een slaaf die bevrijd wordt door Dr. King Schultz (Christoph Waltz), een Duitse premiejager. Ze gaan samen opzoek naar een plantage-eigenaar in Mississippi die de vrouw van Django als slaaf heeft. De film won in totaal 37 prijzen waaronder de Oscar voor beste oorspronkelijke scenario en beste mannelijke bijrol (Christoph Waltz). Bij de prijsuitreiking van de Golden Globes werden dezelfde twee prijzen gewonnen. Meer dan 1,3 miljoen mensen beoordeelde de film op IMDB daar scoort hij gemiddeld een 8,4.

Inglourious Basterds (2009)

In 2009 ging de film Inglourious Basterds van Quentin Tarantino wereldwijd in
Première. De Twee Wereld Oorlog film gaat over een groep van acht soldaten onder leiding van Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) die wraak gaan nemen op de Nazi’s. Ze doen dit samen met een Joods meisje gespeeld door Mélanie Laurent. Haar hele familie is namelijk uitgemoord door de Nazi’s. De film won uiteraard een hoop prijzen. Net als bij de film Django Unchained won Christoph Waltz een Oscar en een Golden Globe voor beste mannelijke bijrol. Op IMDB scoort de film een 8,3 uit 1,2 miljoen stemmen.

Death Proof (2007)

Tarantino regisseerde de film Death Proof in 2007. In Austin, Texas achtervolgt een stuntman (gespeeld door Kurt Russell) verschillende vrouwen. Zijn doel is om ze te vermoorden met zijn auto. Als hij voor 14 maanden verdwijnt om vervolgens terug te komen willen drie vrouwen wraak op hem nemen. De film scoort een 7 op IMDB.

Kill Bill Vol. 2 (2004)

Uma Thurman gaat in het tweede deel van Kill Bill verder met haar zoektocht naar haar oude baas en geliefde Bill, uitsmijter Budd en de vrouw met een oog, Elle. Ze heeft maar een doel namelijk Bill en zijn handlangers vermoorden! De film won in totaal 23 prijzen en scoort een 8 op IMDB.

Kill Bill Vol 1. (2003)

Als Beatrix Kiddo gespeeld door Uma Thurman erachter komt dat ze zwanger is wil ze stoppen met haar werk als huurmoordenaar. Ze kiest ervoor om bij haar man weg te gaan om een nieuw leven te beginnen. Ze ontmoet een nieuwe man waarmee ze wil trouwen. Haar ex-man Bill komt hierachter en vermoord op de dag van de bruiloft haar man en familie. Ze blijft als enige over en heeft nog maar een doel voor ogen: Bill en zijn handlangers vermoorden.

Jackie Brown (1997)

Pam Grier speelt Jackie Brown in de gelijknamige film. Ze komt in conflict met een aantal duister figuren die allemaal achter een half miljoen dollar aan zitten. Jackie Brown is degene die het geld heeft en het graag voor zichzelf houdt. In deze film van Quentin Tarantino zitten wederom veel grote namen zoals Samuel L. Jackons, Robert De Niro en Michael Keaton.

Pulp Fiction

Deze film heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. Samuel L, Jackson speelt wederom een van de hoofdrollen in de film van Tarantino. Daarnaast spelen ook John Travolta, Bruce Willis, Uma Thurman en Tim Roth allemaal in deze film. Met een 8,9 op IMDB is Pulp Fiction de hoogst genoteerde film van Tarantino. Check hieronder de trailer van de 2,5 uur durende film.

Reservoir Dogs (1992)

Bij deze film begon het allemaal voor Quentin Tarantino. Hij maakte zijn regisseer debuut en was in een klap bekend bij het grote publiek. De film gaat over een groep criminelen die wordt gevraagd een grote diamantenroof te doen. Eenmaal aangekomen bij de diamantair blijkt de politie ze op te wachten. Een van de criminelen overleeft het niet en een ander raakt zwaargewond. De criminelen denkt dat er een undercoveragent onder hen is. Het gevolg daarvan is dat ze elkaar allemaal niet meer vertrouwen en er een bloederige confrontatie tussen hen volgt.