Wat weten we van Veronique Zidane

Veronique is geboren op 10 november 1971 in Aveyron wat in het zuiden van Frankrijk ligt. Fernández is de meisjesnaam die ze droeg voor ze met Zinedine in 1994 trouwde. De twee leerde elkaar al op zeer jonge leeftijd kennen, Zidane was 17 en Veronique was 18 jaar. Zidane speelde op het moment dat ze elkaar leerde kennen bij AS Cannes in de stad die dezelfde naam draagt. In diezelfde stad werkte Veronique als danseres. Het stel heeft samen vier kinderen die ook allemaal op hoog niveau sporten beoefenen. Door de voetbalcarrière van de Fransman heeft het stel zowel in Italië als in Spanje gewoond. Op dit moment wonen ze weer in Spanje aangezien Zidane coach is van Real Madrid

Nog meer informatie over de vrouw van Zinédine Zidane

  • Nationaliteit: Frans
  • Kleur haar: Bruin
  • Kleur ogen: Bruin
  • Beroep: Danseres en model
  • Bijzonderheden: Zijn in 1994 getrouwd en hebben vier zoons

De tekst gaat verder onder de foto’s

Meer informatie over Zinédine Zidane

Zidane is geboren op 23 juni 1972 in de Franse stad Marsaille. De aanvallende middenvelder wordt gezien als een van de beste spelers die Frankrijk ooit gehad heeft. Zidane speelde bij verschillende teams in zijn loopbaan. Deze begon hij bij AS Cannes waar hij in 1988 zijn profdebuut maakte. Tot en met 1992 speelde hij er 61 wedstrijden. Hij verliet de club voor het Franse Bordeaux. Hier speelde hij ook vier jaar en wist hij 135 keer in actie te komen. In 1996 maakte hij een toptransfer naar Juventus. Hij speelde vijf jaar voor de Oude Dame en kwam 151 keer in actie. Zijn laatste club was Real Madrid, hier speelde hij 155 wedstrijden en wist hij 37 keer te scoren. In 2006 eindigde hij zijn loopbaan.

De prijzen die Zidane won

De prijzenkast van de Franse aanvallende middenvelder staat behoorlijk vol. Zo won hij met Juventus twee keer de Serie A, de UEFA Supercup, de Italiaanse supercup en de wereldbeker voor clubs. Bij Real Madrid won hij de Champions League, tweemaal de Spaanse Supercup, de UEFA Supercup en eenmaal de wereldbeker voor clubs. Tevens werd hij met Real Madrid een keer kampioen van Spanje. Uiteraard was Zidane ook international van Frankrijk. Hij speelde tussen 1994 en 2006 108 wedstrijden voor zijn vaderland. Samen met Frankrijk won hij eenmaal de wereldbeker en eenmaal het EK. in 1998, het jaar dat hij het WK won met Frankrijk won hij tevens ook de Ballon D’Or.

De kopstoot van Zidane

Helaas staat Zidane niet alleen bekend om het prachtige spel wat hij in zijn loopbaan heeft laten zien. De meeste zullen hem ook kennen van de kopstoot die hij gaf aan Marco Materazzi tijdens de WK finale in 2006 tussen Frankrijk en Spanje. Zidane ging in zijn allerlaatste wedstrijd eraf met rood. De video met de kopstoot is hieronder te zien

 

Nog meer foto’s van de vrouw van Zinédine Zidane

Benieuwd naar nog meer foto’s van Véronique Zidane? Bekijk dan eens het Instagram-account van de Fransman.  Regelmatig post hij leuke foto’s van haar en zijn gezin.

Benieuwd naar andere WAGS? Wat dacht je van Rike Nooitgedagt de vrouw van Liverpool speler Virgil van Dijk.