Kom alles te weten over Memphis Depay

Memphis Depay is natuurlijk één van de bekendste voetballers van Nederland. Hij speelt bij een Franse topclub en is zeer belangrijk voor het Nederlands elftal. Maar wat weet je nou eigenlijk van Memphis Depay? In dit artikel behandelen wij enkele leuke weetjes over Memphis Depay. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

  • Nationaliteit: Nederlands
  • Geboortedatum: 14-09-1999
  • Geboorteplaats: Moordrecht
  • Huidige club: Olympique Lyon
  • Positie: Aanvaller
  • Been: Rechts
  • Lengte: 1,76 m

Wat is het salaris van Memphis Depay?

Veel mensen zullen benieuwd zijn naar het antwoord op deze vraag. Namelijk, wat is het salaris van Memphis Depay? Laten we voorop stellen dat Depay de schaapjes goed op het droge heeft. Depay verdiend namelijk 5,5 miljoen euro per jaar bij zijn club Olympique Lyon. Je zou denken dat Depay hiermee de best betaalde Nederlander van de Ligue 1 zou zijn. Maar niets is minder waar, Kevin Strootman gaat met deze eer aan de haal en verdiend maar liefst 7,2 miljoen euro per jaar bij zijn club.

Memphis Depay op Instagram

Net als elke bekendheid tegenwoordig is Memphis Depay actief op Insta. Hij is zelfs zeer actief op het social media platform. Het is de vraag of Memphis deze pagina zelf beheert of dat hij hier iemand voor in dienst heeft. Op de Instagram pagina van Memphis Depay vind je vooral foto’s die te maken hebben met mode, muziek en natuurlijk voetbal. Maar Depay gebruikt Instagram ook om mensen te motiveren en om bijvoorbeeld racisme onder de aandacht te brengen. Met een dikke 10 miljoen volgers op zijn Instagram heeft Memphis Depay dan ook een groot bereik. Wil jij Memphis Depay ook volgen op Instagram? Ga dan hier naar zijn Insta pagina!

Hoe oud is Memphis Depay?

Veel mensen vragen het zich af, wat is de leeftijd van Memphis Depay? Memphis Depay werd geboren op 13 februari 1994 in Moordrecht. Hiermee is Depay op moment van schrijven dus 26 jaar. Gezien de nog jonge leeftijd van Memphis Depay kunnen wij nog vele jaren genieten van zijn kwaliteiten.

De tattoo van Memphis Depay

Vele van jullie hebben hem al eens gezien, de grote tattoo op de rug van Memphis Depay. Memphis heeft over zijn gehele rug een enorme leeuw getatoeëerd staan. Hij liet deze tattoo zetten in Manchester en het duurde wel 24 uur om hem te zetten. De tattoo heeft een diepe betekenis voor Memphis Depay. Hij gaf aan altijd het gevoel te hebben gehad dat hij is opgegroeid in de jungle. Hij woonde in slechte buurten en was vaak op straat te vinden. Ondanks alles is Memphis altijd overeind gebleven, zelfs in de moeilijke tijden. Memphis Depay ziet de leeuwen tattoo dan ook als echte King of the Jungle!

Voor welke clubs speelde Depay?

De meeste van jullie zullen wel weten dat Memphis Depay momenteel onder contract staat bij Olympique Lyon. Maar voor welke clubs speelde Memphis Depay daarvoor eigenlijk? Depay begon zijn carrière in de jeugd van PSV Eindhoven, waarna hij doorstroomde naar het eerste elftal van PSV. Hij maakte in juli 2015 de overstap naar Manchester United. Dit stond toen onder leiding van Louis van Gaal. In januari 2017 vertrok Memphis Depay naar zijn huidige club Olympique Lyon.

Memphis Depay in de media

www.nos.nl (Depay in de wachtkamer: waarom hij (nog even) niet naar Barça kan)
www.ad.nl (Lyon hoorde niets van Barça: ‘Ook geen vraag naar het prijskaartje van Memphis’)
www.trouw.nl (Waarom Memphis Depay meer wil zijn dan een voetballer)

Meer weten over Memphis Depay?

Wil jij nog meer weten over Depay? Bijvoorbeeld wie zijn ex-vriendin is. Kijk dan snel op zijn eigen WAGS pagina!